19 April 2015 | ESKILSTUNAREVYN UTTAGNA TILL REVY-SM 2015

Det är med stor glädje vi kan berätta att Eskilstunarevyn har kvalificerat sig till Revy-SM med hela 3 olika revynummer.

I klassen ”Bästa dans- och rytmnummer” representeras Eskilstunarevyn av dansnumret ”Eld”, som är en vacker skildring av den stora skogsbranden i Mellansverige under sommaren 2014. Dansen innehåller såväl klassiska balettinslag som element hämtade från den moderna dansen och koreograf är Hanna Luhanko Ehrlund. Medverkande dansare är Fanny Asplund, Lucinda Rosell, Mathilde Stavehaug och Ellinor Wamme.

I klassen ”Bästa lokala revynummer” tävlar Eskilstunarevyn med sången ”En röd/blå romans”, som med komiska poänger berättar om den osannolika socialmoderata grytan i Eskilstunas stadshus. Texten är skriven av Staffan Bjerstedt och numret framförs av Anders Berglund och Andreas Zetterberg.

Eskilstunarevyn har alltid legat i framkant vad gäller det musikaliska, och årets revy var inget undantag. Till Revy-SM har numret ”Att bygga en fasad” kvalificerat sig i klassen ”Bästa sång- och musiknummer”, och det numret handlar om ledande Sverigedemokraters desperata försök att dölja sitt partis smutsiga förflutna. Den allvarsamma texten är skriven av Staffan Bjerstedt, och sången, som är en fyrstämmig a capella, framförs av Anders Berglund, Annie Rydensjö, Mathilde Stavehaug och Andreas Zetterberg emedan Sonny Nilsson i sken av ett suggestivt motljus transformeras från skinnskalle till Sverigedemokrat.

Kommentar från VD, Andreas Zetterberg:

Detta är elfte gången som Eskilstunarevyn tävlar i Revy-SM, och det faktum att vi detta år lyckats få med hela tre nummer tar vi som ett kvitto på att årets humorshow ’Karneval’ var den bästa vi satt upp. Detta sporrar oss givetvis att framledes gå ännu längre i vår strävan att erbjuda Eskilstunaborna en kontinuerlig underhållning av mycket hög kvalitet på hemmaplan.

Revy-SM går i år av stapeln i Kalmar 6-9 augusti, och väntas locka många besökare. Under Revy-SM delas även andra priser såsom Parnevikstipendiet ut, vilket Eskilstunarevyn mottagit 2 gånger.